Meditatie/Yoga Nidra

Meditatie is een eeuwenoude en eenvoudige manier om rust, evenwicht en energie te vinden. Je kan op allerlei manieren meditatie beoefenen, er is niet één juiste manier.
De meditatie is voor iedereen, die een moment van rust nodig heeft of wil inplannen in zijn/haar dag en daar thuis de mogelijkheid niet voor heeft.

De meditatie bestaat uit 

  • Geleide meditaties
  • Yoga Nidra
  • Visualisatie meditaties
  • Ademhalingsmeditaties

Yoga Nidra is een van de best bewaarde geheimen uit de Yoga, het is een methode om op een bewuste manier hele diepe ontspanning te kunnen ervaren. Het is Yoga, zonder het doen van Yoga houdingen, een systematische methode waarbij naar complete fysieke, mentale en emotionele ontspanning wordt toegewerkt. Tijdens Yoga Nidra lijkt het alsof je slaapt, maar je bewustzijn is nog aan het werk op een dieper niveau, het wordt ook wel slaapyoga genoemd, is een mix van ademhaling-, ontspanning- en bewustzijnstechnieken in combinatie met visualisaties. 

Een moment voor jezelf waarin je aan de hand van geleide meditatie alleen maar aanwezig hoeft te zijn. Je uit je hoofd mag gaan en teruggaan naar je gevoel, je intuitie. Een staat van ontspanning waarin je op basis van positieve intenties neerzetten, nieuwe ervaringen mag gaan opdoen en nieuwe keuzes kunt maken vanuit jouw ware ik. Waar je alles even los mag laten en vertrouwen hebt in dat jij goed bent, gewoon zoals je bent.